B2 Vitamini Nedir?

Vitamin B2 diğer adıyla Riboflavin, suda çözünen, sarı renkli, bazı gıdalarda doğal olarak bulunan bir vitamindir. Enerji üretiminde, hücresel fonksiyonlarda, büyüme ve gelişmede önemli rol oynar. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizmasına da yardımcı olur. Işık ve neme uzun süreli maruz kalma sonucu etkisiz hale gelerek etkinliğini – çözünürlüğünü kaybeder.

Bulunduğu Besinler

Süt ürünleri, balık, et, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı, zenginleştirilmiş gevrek ve ekmek.

B2 Vitamini Eksikliği ve Fazlalığı

Eksik tüketilmesi sonucunda göz ve cilt rahatsızlıkları (ışığa aşırı duyarlılık dahil), ağız, burun, gözde yaraların oluşumuna sebep olabilir. Fazla tüketilmesinde olumsuz bir etki yoktur, idrar yoluyla fazlası vücuttan atılır.

Günlük Alınması Gereken Miktar

1,4 mg

Ticari Olarak Bulunduğu Formlar

Riboflavin ve Riboflavin 5’-Fosfat Sodyum

Gıdalarda Kullanım Şekli

Gıda ürünlerinde zenginleştirme ve renklendirme amaçlı kullanılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir