Antioksidan Kullanım Amacı

Antioksidanlar, gıdalarda oksidatif bozulmayı önlemek veya geciktirmek için kullanılırlar. Bu sayede oksidasyonu ve buna bağlı olarak oluşan istenmeyen reaksiyon ürünlerinin (kötü koku ve lezzet) oluşumunu engelleyebilirler.

Antioksidan Kullanım Alanları

  • Un ve unlu mamüller
  • Et ve et mamülleri
  • İçecekler
  • Şekerleme ürünleri
  • Sakız mayası
  • Süt ve süt ürünleri
  • Konserve ürünleri
  • Katı ve sıvı yağlar
  • Aroma ve esansiyel yağlar
  • Yağ fazı içeren diğer gıdalar

Antioksidan Kullanım Avantajları

  • Ürünlerin raf ömrünü uzatır.
  • Düşük atık masrafı sağlar.
  • Lojistik olarak gelişme sağlar.
  • Kuruma finansal fayda sağlar.

Sınıflandırma

a. Su Bazlı Antioksidanlar

Askorbik Asit

Sodyum Askorbat

– Kalsiyum Askorbat

b. Yağ Bazlı Antioksidanlar

Askorbil Palmitat

DL α Tokoferol

– Karışık Tokoferol %70

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir